Project bunglung 2014 – week 2

Hallo iedereen !

Na 2 weekjes Ghana nog een een kort berichtje van ons.

We zijn vorige week begonnen met een bezoekje aan de 2 vorige projecten. Hier even kort de stand van zaken.

Project Wovoguma : Deze installatie ligt tijdelijk stil door een gat in een polytank. Dit is normaal makkelijk op te lossen want in wovoguma zijn er meerdere tanks. Ook waren de batterijen van de zonnepanelen verdwenen maar na een gesprek met de chairman bleek dat hij ze in huis had genomen.

Project Gbrimah : Hier is alles nog in orde buiten hier en daar wat roest en houtrot. Het zoutprobleem blijft aanwezig maar daarvoor zal deze zomer een team gestuurd worden.

Na onze bezoekjes zijn we aan de slag gegaan in Bunglung. We hebben de hulp van de plaatselijke schrijnwerker ingeroepen en zijn samen begonnen met het bouwen van de kast aan de sokkel en het hutje aan de boorput. Ondertussen hebben de beiden al een eerste verflaag gehad. Hierna hebben we het filtersysteem al geplaatst.

IMG_0302IMG_0280

Het werk schiet dus goed op en de mensen in het dorp staan al te popelen om hun eerste emmertje te vullen. Daarvoor zullen ze helaas nog moeten wachten tot we onze zonnepanelen kunnen installeren. We hopen dit de komende weken te doen .

Ghanese groeten,

Siebert en StevenLeave a Reply