Project Wovoguma

In Wovoguma, nabij Tamale in het droge Noorden van Ghana, bouwden we onze eerste kleinschalige waterzuiveringsinstallatie. Deze installatie is een duidelijke proof of concept en voorziet 3000 mensen van drinkbaar water.

Het project werd ontworpen als duurzame, robuuste en degelijke waterzuivering om drinkwater te voorzien voor twee lokale communities en een schoolgemeenschap.  De waterzuivering is gedeeltelijk gebaseerd op Oxfam water supply scheme for emergencies en het zuivert water uit een kunstmatig gegraven meer. Dit meer is sterk vervuild door fecale en andere vervuiling.

Tijdens de volledige duur van het project bouwden we duurzame partnerschappen op met bedrijven, organisaties en personen en dit zowel in Ghana als in België. We besteedden extra aandacht aan de samenwerking met vrouwengroepen en de plaatselijke universiteit. Daarnaast ontwikkelden we een doorgedreven begrip en kennis van de lokale waterproblematiek en culturele gewoonten.

In de marge van dit project werd een watertestkit ontwikkeld. Met deze testkit in de hand werd een prospectie gedaan van verschillende nieuwe locaties.

De totale investeringskost van deze installatie bedroeg € 18.000.

Media en Meer

De blogs die de studenten schreven tijdens de verwezenlijking van het project

Twee filmpjes over de bouw van het project

Een fotoselectie van het project

This slideshow requires JavaScript.